недеља, 24. мај 2015.

DOMAĆI SOK OD TREŠANJA


POTREBNO JE



  • 1,5 kg trešanja
  • 1,5 kg šećera
  • 1,5 l vode
  • 2 kašike limunske kisleine


PRIPREMA

  1. Trešnje dobro  oprati i čistiti ih samo od peteljki.Najbolje je trešnje uveče posuti šećerom i ostaviti da prenoće.Dobro ih izgnječiti rukama.
  2. Dodati vodu i sve zajedno kuvati oko 1,5 h i ostaviti da se ohladi.Kad se malo ohladi dodati limunsku kiselinu s tim što treba biti oprezan sa dodavanjem kiseline jer ako je stavite previše sok može da izgubi na ukusu i izgledu.
  3. Kad se potpuno ohladi ocediti sok preko čiste krpe (najbolja je gaza).Sirup sipati u staklene flaše koje su zagrejane u rerni ( može i nezagrejane).Odložiti pripremljen sok u podrumu ili u frižideru.



0 коментара :

Постави коментар