недеља, 24. мај 2015.

KOLAČ SA PUDINGOM I TREŠNJAMA


POTREBNO JE


  • 50 gr mlevenih badema
  • 40 gr brašna 
  • 60 gr šećera
  • 60 gr putera
  • 2 jaja
  • prašak za pecivo
Za krem i preliv
  •  80 gr šećera
  • 4 dl slatke pavlake
  • 400 gr trešanja
  • 5 dl mleka
  • 3 lista belog želatina
  • kesica pudinga od vanile
  • 3 žumanca
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 50 gr badema
  • nekoliko listića nene
  • 1 kesica preliva za torte i kolče


PRIPREMA

  1. Penasto umutiti puter,šećer i vanilin šećer.U tu smesu umešajte jedno po jedno jaje.Dodajte brašno,prašak za pecivo i bademo ali ne zaboravite da smanjite brzinu miksera prilikom dodavanja brašna.Smesu stavite u podmazan pleh ( prečnika 26 cm ) i pečite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 175 stepeni.Koru izvadite i ostavite da se hladi a zatim kada se ohladi izručite na tacni za torte i kolače.
  2. Za krem prvo odvojite želatin u malo vode.Puding rastvorite u polovinu mleka t je oko 1 dl a u drugu polovinu mleka stavite šećer i skuvajte puding.Puding ne bi trebalo kuvati duže od 3 minuta.Odvojite malo od te smese dok je vruća i u nju umutite lagano žumanca i sjedinite sa ostalom smesom od pudinga.Želatin dobro oceđen dodajte toj smesi od pudinga.Čim smesa počne da se hladi dodajte 2,5 dl slatke pavlake kašikom ili mikserom ali na najmanjopj brzini.Krem namazati na ohladjen biskvit.
  3. Trešnje operite i nekoliko komada ostavite sa strane.Očistite ih od kosaka i naredjati ih preko krem fila.Tako naredjan kolač ohladite u frižideru oko 2 sata minimum.
  4. Čvrsto umutite preostalu slatku pavlaku sa malo vanilinog šećera i premažite tortu po obodu.
  5. Sitno iseckan badem na listiće propržite i njime ukrasite kolač odozgo i dodate listiće od nane takodje kao ukras.

0 коментара :

Постави коментар