понедељак, 25. мај 2015.

DOMAĆI VOĆNI SLADOLED


POTREBNO JE


  • 2 čaše kisele pavlake ( 20 % mm )
  • 1 čaša šećera
  • 1,5 čaša sitno naseckanih jagoda
  • 1 kesica šlaga




PRIPREMA

  1. Čvrsto umutiti pavlaku i šećer.
  2. Jagode iseckajte na sitnije komade.Sladoled je zanimljiviji i ukusniji kada je voće naseckano.
  3. U čvrsto umućenu smesu od pavlake dodati naseckane jagode
  4. U posebnu činiju umutite penasto šlag.
  5. Sve zajedno pomešajte i stavite sladoled da se hladi.Sladoledu je potrebno pola dana da bi se dobro zamrzao.
Ovaj sladoled možete pripremati sa svim vrstama voća.Vrlo je bitno da ne stavljate mnogo voća jer će pustiti višak vode i ostavljaće komadiće leda.Takođe možete probati sladoled od lešnika ili badema ili nekog drugog koštunjavog voća.Sladoled možete ukrasiti po želji,recimo narendanom ćokoladom ili nešto po vašem ukusu,recimo topingom od karamele.




0 коментара :

Постави коментар