среда, 27. мај 2015.

LEDENA POSLASTICA


POTREBNO JE


  • 100 gr šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 300 ml mleka
  • 500 ml vode
  • 2 kom. jaja
  • 2 žumanca
  • 1 kašika arome ruma
  • 500 gr mascarpone sira
  • 3 kesice šlag pene
  • puslice,list od nane,rendana čokolada ukoliko želite da ukrašavate poslasticu
  • Voće po želji


PRIPREMA

  1. Šećer,vanilin šećer i vodu staviti da provri i kuvati lagano oko 5 minuta dok se ne stvori sirup od te smese.
  2. U posudi umutite jaja i žumanca dodati prethodno napravljen sirup i mutiti dok se sirup ne ohladi i dok se ne dobije glatki krem.
  3. Umutiti šlag penu sa mlekom,Posebno umutite sir sa rumom..
  4. U krem od jaja naizmenično i polako dodavati umućen sir pa šlag penu i sve tako mutite na manjoj brzini.
  5. Napuniti manje činije sa tako dobijenim kremom i ostaviti da se zamrzne u zamrzivaču.
  6. Prilikom serviranja poslasticu ukrasite puslicama i rendanom čkoladom.Uz poslasticu služite naseckano voće.


0 коментара :

Постави коментар