четвртак, 28. мај 2015.

PUNJENE TIKVICE U SOSU


POTREBNO JE


  • 4 tikvice srednje veličine
  • 500 gr mlevenog junećeg mesa
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • so
  • ruzmarin
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 paradajza


PRIPREMA

  1. Tivice dobro oprati iseći im peteljku,izdubiti ih kašikom ili nekim drugim predmetom.
  2. U šerpi stavite ulje i crni luka.Dinstajte luka dok ne potamni.
  3. Dodajte mlevenu junetinu.malo soli.malo ruzmarina,po ukusu i 200 ml pasiranog paradajza.
  4. Nastavite da dinstate sve dok meso ne dobije tamnu boju.Ne poklapajte šerpu.
  5. Kada smesa bude gotova napunite tikvice i naređajte ih u posudu za pečenje (vatrostalna činija ili pekač).
  6. Tikvice zatvorite sa paradajzom nasečenim na kolutove.
  7. Nalijete  malo vode.Poklopite i pečite na 200 stepeni oko 45 minuta.
  8. Pre nego da ih izvadite prelijete ih hladnom zaprskom od vode i brašna ( po ukusu )



0 коментара :

Постави коментар