петак, 29. мај 2015.

ĐUVEČ

 POTREBNO JE


  • 300 gr svinjsi file
  • 300 gr suvog mesa ( od rebra je najbolje )
  • 1,5 kg krompira
  • 1 veći paradajz
  • 0,5 kg pasirani paradajz 
  • 100 gr pirinča
  • vegeta
  • malo brašna i aleve paprike

PRIPREMA

  1. Meso dobro oprati i naseći ga na omanje parčiće.U pekač stavite meso i suvo meso nalijete vodu i dinstajte u rerni zatvoreno oko sat vremena na 220 stepeni.
  2. Očistite krompir i nasecite ga na četvrtine po dužini.Uvaljajte ga u vegetu i dodajte ga u pekač.Ukoliko je potrebno još vode dodajte.Dinstajte oko 30 minuta.
  3. Izvadite pekač i dodajte kašiku vegete ,pirinač,1 paradajz naseckan i nalijete pasirani paradajiz.Ukoliko vam je smesa previše gusta opet dodajte malo vode.Zatvorite vratite u rerni i neka se krčka oko 30 minuta.
  4. U tiganj spremite zapršku sa kašikom aleve paprike i kašikom brašna.Izvadite pekač iz rerne nalijete zapršku i samo blago kašikom razgrnete da zaprška prodre dublje,nikako nemojte da mešate.Vratite pekač u rerni ali ovog puta neka bude otvoren i tako neka se krčka  oko 5 minuta i izvadite jelo iz rerne.
  5. Ukoliko volite prilikom služenja možete posuti preko sveži ili suvi peršun.

0 коментара :

Постави коментар