недеља, 24. мај 2015.

ZANIMLJIVA PITA SA JAGODAMA


POTREBNO JE

Za testo


  • 250 gr brašna
  • 130 gr šećera
  • 1 žumanac
  • 180 gr margarina
  • malo praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 2 kašike hladnog mleka
Za fil

  • 100 gr šećera
  • 20 gr brašna
  • 20 gr margarina
  • 20 gr gustina
  • 3 kašike sirupa od javora
  • 700 gr svežih jagoda


PRIPREMA

  1. Brašno izmešati sa praškom za pecivo.Dodati hladan i na listiće izrezan margarin,šećer i vanilin šećer,žumanac i mleko i zamesiti glatko testo.Testo bi trebalo brzo da se zamesi.Testo zamotati u samolepljivu prozirnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru.
  2. Dok je testo u frižideru očistiti i oprati jagode i iseckati ih na četvrtine.Dodati im šećer i sirup od javora a brašno i gustin sjediniti i posoliti po jagodama i na kraju lagano izmešati.
  3. Testo izvaditi iz frižidera i podeliti ga na dva dela.Prvi deo razviti oklagijom u obliku kalupa precnika 28 cm.Tako razvijenu koru staviti u tepsiju podmazanu i malo joj podići rubove.Preko testa staviti fil od jagoda a preko jagoda narendati ostali margarin isto na listove.Drugu polovinu testa isto razviti oklagijom i iseći na trake i njih unakrsno redjati preko fila.(kao na slici).
  4. U dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći pitu oko 45 minuta

0 коментара :

Постави коментар