POTREBNO JE
- 4 tikvice srednje veličine
- 500 gr mlevenog junećeg mesa
- 200 ml pasiranog paradajza
- so
- ruzmarin
- 2 glavice crnog luka
- 2 paradajza
PRIPREMA
- Tivice dobro oprati iseći im peteljku,izdubiti ih kašikom ili nekim drugim predmetom.
- U šerpi stavite ulje i crni luka.Dinstajte luka dok ne potamni.
- Dodajte mlevenu junetinu.malo soli.malo ruzmarina,po ukusu i 200 ml pasiranog paradajza.
- Nastavite da dinstate sve dok meso ne dobije tamnu boju.Ne poklapajte šerpu.
- Kada smesa bude gotova napunite tikvice i naređajte ih u posudu za pečenje (vatrostalna činija ili pekač).
- Tikvice zatvorite sa paradajzom nasečenim na kolutove.
- Nalijete malo vode.Poklopite i pečite na 200 stepeni oko 45 minuta.
- Pre nego da ih izvadite prelijete ih hladnom zaprskom od vode i brašna ( po ukusu )
0 коментара :
Постави коментар