POTREBNO JE
3 velike kutije piškota
0,5 kg svežih jagoda
900 gr kisele pavlake
7 kašika sećera u prahu
250 gr šlag pene
PRIPREMA
3 velike kutije piškota
0,5 kg svežih jagoda
900 gr kisele pavlake
7 kašika sećera u prahu
250 gr šlag pene
PRIPREMA
- Piškote uvaljivati u hladno mleko i ređati na poslužaonik dimenzija .Piškote horizontalno ređati jednu do druge da se prekrije ceo poslužaonik.
- Tako naređane piškote preliti sa polovinom smese od 900 gr kisele pavlake i 7 kašika sećera u prahu ( prethodno sjedinjene kratkim i blagim mešanjem kašikom).
- Preko toga ponovo ređati piškote umočene u mleko s tim što ovoga puta postavljamo ih horizontalno (piškota jagode,piškota jagode...),tako da u sledećem redu ispod piškote dolaze jagode a ispod jagoda piškota (jagoda piškota,jagoda piškota...).
- Preko toga stavljamo preostali deo smese od pavlake i sećera.
- Poslednji red koji ređamo je isti kao i prvi (horizontalno ređati piškote jednu do druge),takođe umočene u hladno mleko.
- Tortu premazati prethodno umućenom šlag penom (sa vodom ili mlekom).
0 коментара :
Постави коментар