POTREBNO JE
- 100 gr šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 300 ml mleka
- 500 ml vode
- 2 kom. jaja
- 2 žumanca
- 1 kašika arome ruma
- 500 gr mascarpone sira
- 3 kesice šlag pene
- puslice,list od nane,rendana čokolada ukoliko želite da ukrašavate poslasticu
- Voće po želji
PRIPREMA
- Šećer,vanilin šećer i vodu staviti da provri i kuvati lagano oko 5 minuta dok se ne stvori sirup od te smese.
- U posudi umutite jaja i žumanca dodati prethodno napravljen sirup i mutiti dok se sirup ne ohladi i dok se ne dobije glatki krem.
- Umutiti šlag penu sa mlekom,Posebno umutite sir sa rumom..
- U krem od jaja naizmenično i polako dodavati umućen sir pa šlag penu i sve tako mutite na manjoj brzini.
- Napuniti manje činije sa tako dobijenim kremom i ostaviti da se zamrzne u zamrzivaču.
- Prilikom serviranja poslasticu ukrasite puslicama i rendanom čkoladom.Uz poslasticu služite naseckano voće.
0 коментара :
Постави коментар