POTREBNO JE
- 450 gr jagoda
- voda
- 1 šolja od 250 ml šećera
Ove mere naravno možete prilagođavati kako Vama odgovara,povećavati ili smanjivati.
PRIPREMA
- Jagode operite i očistite od peteljki.Ispasirati ih viljuškom ili pasirkom za krompir.Iscedite soka iz jagoda za oko pla šolje i pomešajte sa 1 čašom vode.
- U šerpu staviti izgnječene jagode i njima dodati smesu od vode i soka od jagode.Kuvati na jačoj vatri uz povremeno mešanje dok ne provri.Kada provri smanjiti vatru na najmanje i ostavite da se krčka oko 15 minuta.
- Tu smesu procedite kroz krpu ali najbolje je kroz gazu.Možete slobodno da stisnete da bi izašlo što više tečnosti.
- Dobijeni sirup vratite u šerpu i njemu dodajte šećer.Mešajte dok šećer ne počne da se topi.Stavite na jaku vatru da ponovo provri.Čim provri smanjite temperaturu i ostavite da krčka oko 5 do 6 minuta ne više.Ako bude imao penu skinite je kašikom.
- Ovako napravljen sok ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.Kada se ohladi sipati u dobro oprane flaše i obavezno ga stavite u frižideru.
- Prilikom konzumiranja soka možete dodati malo limuna naceđenog ili nasečenog,da pusti aromu.A možete i kao dekoraciju staviti list od nane odozgo.
0 коментара :
Постави коментар