POTREBNO JE
- 2 belanca
- šolja iseckanih jagoda
- 5 kašika vode
- malo soli
- pola šolje slatke pavlake
- pola šolje šećera
- 1/4 kašičice ekstrata od vanile
- 3/4 kašičice želatina
PRIPREMA
- 2 kašike vode pomešajte sa želatinom i ostavite da odstoji.
- Jagode i šećer umutiti u blenderu da smesa postane glatka
- So,6 kašika šećera i preostale 3 kašike vode zagrejte na srednjoj temperaturi dok lagano ne počne da vri,kuvajte tako oko 4 do 5 minuta.
- Belanca dodajte želatinu i dobro miksirajte dok ne dobijete penastu smesu.Potom dodati lagano preostalu kašiku šećera i mutiti dok ne dobijete čvrst šam.U tako umućenom šamu dodati sirup koji ste prokuvali i nastavite da mutite prvo na srednjoj brzini a zatim na većoj brzini.Na kraju dodati ekstrat od vanile.
- U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku i postepeno joj dodavati šam od belanca,potom dodajte krem od jagoda i sve to lagano promešajte.
- Napravljenu smesu sipajte u posude po želji i hladite u frižideru oko 2 sata minimalno.
0 коментара :
Постави коментар