POTREBNO JE
Za testo
- 250 gr brašna
- 130 gr šećera
- 1 žumanac
- 180 gr margarina
- malo praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike hladnog mleka
Za fil
- 100 gr šećera
- 20 gr brašna
- 20 gr margarina
- 20 gr gustina
- 3 kašike sirupa od javora
- 700 gr svežih jagoda
PRIPREMA
- Brašno izmešati sa praškom za pecivo.Dodati hladan i na listiće izrezan margarin,šećer i vanilin šećer,žumanac i mleko i zamesiti glatko testo.Testo bi trebalo brzo da se zamesi.Testo zamotati u samolepljivu prozirnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru.
- Dok je testo u frižideru očistiti i oprati jagode i iseckati ih na četvrtine.Dodati im šećer i sirup od javora a brašno i gustin sjediniti i posoliti po jagodama i na kraju lagano izmešati.
- Testo izvaditi iz frižidera i podeliti ga na dva dela.Prvi deo razviti oklagijom u obliku kalupa precnika 28 cm.Tako razvijenu koru staviti u tepsiju podmazanu i malo joj podići rubove.Preko testa staviti fil od jagoda a preko jagoda narendati ostali margarin isto na listove.Drugu polovinu testa isto razviti oklagijom i iseći na trake i njih unakrsno redjati preko fila.(kao na slici).
- U dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći pitu oko 45 minuta
0 коментара :
Постави коментар